Apotheek Julianadorp

Apotheek Julianadorp

Langevliet 60a 1788 BG Julianadorp Tel:0223-690492

apotheekjulianadorp@ezorg.nl

De apotheek is 23, 24 en 27 december gewoon geopend.  De aangekondigde staking van apotheekmedewerkers van 23 t/m 27 december gaat NIET door. 

 

Let op: openingstijden tijdens de feestdagen

Tijdens de kerstdagen en op 1 januari 2025 zijn we gesloten en kunt u voor spoedmedicatie van 8 tot 22 uur terecht in de poliklinische apotheek van het NWZ locatie Den Helder en van 22 tot 8 uur ('s nachts) bij de Regionale spoedapotheek in Alkmaar. De adresgegevens van deze apotheken vindt u onder het kopje "spoed". Op Kerstavond en Oudejaarsdag (24 en 31 december) zijn wij al om 16 uur gesloten.

 

Aanvragen van herhaalrecepten

Helaas werkt momenteel het herhalen van medicatie via Linsciptum niet naar behoren. U kunt uw medicatie daarom niet langs deze weg bestellen. U kunt ons een email sturen als u met spoed medicatie nodig heeft. U mag ook de doosjes met daarop de etiketten met uw naam en naam van het geneesmiddel in de brievenbus doen.

Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een nieuwe manier van herhaalrecepten aanvragen. Hierover leest u binnen meer op onze website.

Excuses voor het ongemak.

 

Online uw  medicatie bestellen

U kunt uw medicatie bij ons ook online bestellen. Dit kan via onze website www.apotheekjulianadorp.nl

In de taakbalk kiest u voor "Aanvragen medicijnen". In het getoonde uitklapmenu kiest u dan voor "Aanvraag medicatie via herhaalnummer op het etiket".

U kunt ook een app installeren op uw mobiele telefoon. de Recappt. De apotheekcode die u moet invoeren is 502913.

 

Inleveren oude medicatie

Medicijnen over? Laat het milieu niet in de steek en lever ze in bij je apotheek!

Wij zorgen ervoor dat de oude medicatie op de juiste manier wordt vernietigd. Spoel oude medicijnen nooit door de gootsteen of het toilet. Medicijnen die in het oppervlaktewater terecht komen, zijn schadelijk voor de natuur, maar ook de waterzuivering voor goed drinkwater wordt zo steeds moeilijker.

Omdat het vernietigen van oude medicatie erg duur is, vragen wij u om alle medicatie zonder bijsluiters en doosjes in te leveren. Lever dus alleen de strips of tablettenflacons in.

 

Medicijn van ander merk

In 2024 zullen veel geneesmiddelen van een ander merk worden verstrekt. Dit heeft te maken met het voorkeursbeleid van uw zorgverzekeraar en door de wereldwijde tekorten aan geneesmiddelen.

U kunt meestal zonder problemen wisselen naar een ander merk medicijn.
Bij sommige medicijnen en in sommige gevallen kan wisselen naar een ander merk medicijn wel problemen geven. Daarom zijn over wisselen van medicijnen afspraken gemaakt tussen apothekers, artsen, zorgverzekeraars
en patiëntenverenigingen. Uw apotheker controleert altijd eerst of een ander merk medicijn veilig is voor u. En begeleidt u hierbij. Heeft u vragen over uw nieuwe merk medicijn?
Stel ze aan uw apotheker.

Bekijk meer informatie op apotheek.nl/wisselen

 

Corona

Onze apotheek is genoodzaakt een aantal maatregelen te nemen om besmetting met het Cornonavirus te voorkomen.

Kom NIET naar de apotheek als u een van deze symptomen hebt:
– hoesten
– (neus)verkoudheid
– koorts
Neem in dat geval liever telefonisch contact met ons op.
We geven u dan telefonisch advies en lichten toe hoe we u zo snel mogelijk van uw medicijnen kunnen voorzien.

Als u alleen vragen heeft, kom niet naar de apotheek maar bel (tel: 0223-690492)
Betaal zoveel mogelijk per PIN (Contactloos)
Indien u niet naar de apotheek kunt komen, kunnen medicijnen bij u thuis worden bezorgd. Het bezorgen doen we zoveel mogelijk bij u in de brievenbus. Indien dat niet mogelijk is, houdt de bezorger afstand om besmettingsgevaar te verminderen.

U kunt ook gebruik maken van onze 24/7 uitgifte-automaat. U kunt hier uw klaargemaakte recepten afhalen wanneer het u uitkomt, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. De automaat vindt u aan de buitenzijde van de apotheek.

 

Videobellen

Vanaf 1 januari 2021 is het mogelijk om tijdens werkdagen een videoconsult aan te vragen. Dit is in plaats van een gesprek in de spreekkamer. Videobellen gaat via uw smartphone en is dus coronaproof. Het kan van belang zijn voor vragen waarbij persoonlijk contact belangrijk is, bijvoorbeeld bij het geven van inhalatie-instructie. Wilt u een videoconsult? Bel ons op 0223-690492.

Zorgverzekeraars

Medische Encyclopedie

Inhoud

vitamine E

Vitamine E beschermt cellen tegen schadelijke stoffen. Ons lichaam kan vitamine E niet zelf maken. Daarom moeten we het via ons voedsel binnenkrijgen.

Extra vitamine E is te gebruiken bij een vitaminegebrek, bijvoorbeeld bij cystische fibrose en ernstige leverziekte.

Wat doet vitamine E en waarbij gebruik ik het?

Vitamine- en mineralengebrek

Verschijnselen
Een gebrek aan vitamine E kan leiden tot bloedarmoede, spierzwakte en beschadiging van de hersenen.

Oorzaak
Een gebrek aan vitamine E komt nauwelijks voor en ontstaat alleen na jarenlang te weinig vitamine E. Een tekort aan vitamine E kan soms ontstaan bij bepaalde chronische aandoeningen, waarbij er te weinig vitamine E uit het voedsel wordt opgenomen zoals darmziektes, cystische fibrose en chronische cholestase (galstuwing). Uw arts kan aangeven bij welke aandoeningen u extra vitamine E nodig heeft.

Vitamine E zit in plantaardige olie en andere plantaardige producten, zoals granen, noten, zaden, groenten en fruit. Dierlijke producten bevatten weinig vitamine E.

Lees meer over vitamine- en mineralengebrek . “

Cystische fibrose

Verschijnselen
Cystische fibrose (CF), ook wel cystic fibrosis of taaislijmziekte genoemd, is een erfelijke ziekte. Bij cystische fibrose is het slijm in veel organen veel taaier dan normaal. Onder andere in de darmen. De darmen kunnen het voedsel daardoor niet goed verteren.

Om toch voldoende voeding binnen te krijgen is een energierijke voeding nodig met extra veel vitamines, zoals vitamine E.

Effect
Vitamine E vult het tekort als gevolg van cystische fibrose aan.

Lees meer over cystische fibrose . “

Ernstige leverziekte

Verschijnselen
Extra vitamine E wordt gebruikt bij de zeldzame ziekte 'chronische cholestase'. Dit is een aandoening waarbij de gal niet goed van de lever naar de darm kan worden afgevoerd. Hierdoor hoopt gal zich op in de lever. Dit geeft de volgende klachten: gele verkleuring van de huid of oogwit, donkere urine, lichtgekleurde ontlasting en jeuk.

Mensen met deze aandoening kunnen vetten niet verteren. Vitamine E is een vetoplosbaar vitamine. Vandaar dat mensen met deze aandoening onvoldoende vitamine E uit hun voedsel in het lichaam kunnen opnemen. Daardoor ontstaat een vitamine E-tekort.

Effect
Extra vitamine E is nodig om het vitamine E-tekort aan te vullen. Vaak wordt een wateroplosbare vorm van vitamine E (tocofersolan) gebruikt. De darmen van mensen met deze aandoening kunnen deze vorm van vitamine E wel opnemen.

Lees meer over ernstige leverziekte . “

Wat zijn mogelijke bijwerkingen?

Vitamine E zit ook in ons dagelijks voedsel. Bij gebruik om tekorten in ons lichaam aan te vullen zal het daarom geen bijwerkingen geven.

Heeft u last van een bijwerking? Meld dit dan bij het bijwerkingencentrum lareb. Hier worden alle meldingen over bijwerkingen van medicijnen in Nederland verzameld. Ik wil een bijwerking melden

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Mag ik vitamine E gebruiken met andere medicijnen?

Van dit medicijn zijn geen belangrijke wisselwerkingen met andere medicijnen bekend.

Kan ik met dit medicijn autorijden, alcohol drinken en alles eten of drinken?

autorijden, alcohol drinken en alles eten?
Bij dit medicijn zijn hiervoor geen beperkingen.

Mag ik dit medicijn gebruiken als ik zwanger ben, wil worden of borstvoeding geef?

U kunt dit medicijn veilig gebruiken. Het wordt al jarenlang gebruikt door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, zonder nadelige gevolgen voor het kind.

Hoe gebruik ik dit medicijn?

Kijk voor de juiste dosering altijd in de bijsluiter of op het etiket van de apotheek.

Wanneer?
U mag het medicijn innemen op elk moment van de dag. Het beste kunt u vaste tijdstippen kiezen, dan vergeet u minder snel een dosis.

Hoe lang?
Een vitaminegebrek is bij de meeste mensen in enkele dagen tot weken opgeheven. Bij cystische fibrose of erfelijke chronische cholestase zult u vitamine E langdurig moeten gebruiken. Bij cholestase is er te veel gal in uw lever.

Terug naar overzicht