Apotheek Julianadorp

Apotheek Julianadorp

Langevliet 60a 1788 BG Julianadorp Tel:0223-690492

apotheekjulianadorp@ezorg.nl

De apotheek is 23, 24 en 27 december gewoon geopend.  De aangekondigde staking van apotheekmedewerkers van 23 t/m 27 december gaat NIET door. 

 

Let op: openingstijden tijdens de feestdagen

Tijdens de kerstdagen en op 1 januari 2025 zijn we gesloten en kunt u voor spoedmedicatie van 8 tot 22 uur terecht in de poliklinische apotheek van het NWZ locatie Den Helder en van 22 tot 8 uur ('s nachts) bij de Regionale spoedapotheek in Alkmaar. De adresgegevens van deze apotheken vindt u onder het kopje "spoed". Op Kerstavond en Oudejaarsdag (24 en 31 december) zijn wij al om 16 uur gesloten.

 

Aanvragen van herhaalrecepten

Helaas werkt momenteel het herhalen van medicatie via Linsciptum niet naar behoren. U kunt uw medicatie daarom niet langs deze weg bestellen. U kunt ons een email sturen als u met spoed medicatie nodig heeft. U mag ook de doosjes met daarop de etiketten met uw naam en naam van het geneesmiddel in de brievenbus doen.

Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een nieuwe manier van herhaalrecepten aanvragen. Hierover leest u binnen meer op onze website.

Excuses voor het ongemak.

 

Online uw  medicatie bestellen

U kunt uw medicatie bij ons ook online bestellen. Dit kan via onze website www.apotheekjulianadorp.nl

In de taakbalk kiest u voor "Aanvragen medicijnen". In het getoonde uitklapmenu kiest u dan voor "Aanvraag medicatie via herhaalnummer op het etiket".

U kunt ook een app installeren op uw mobiele telefoon. de Recappt. De apotheekcode die u moet invoeren is 502913.

 

Inleveren oude medicatie

Medicijnen over? Laat het milieu niet in de steek en lever ze in bij je apotheek!

Wij zorgen ervoor dat de oude medicatie op de juiste manier wordt vernietigd. Spoel oude medicijnen nooit door de gootsteen of het toilet. Medicijnen die in het oppervlaktewater terecht komen, zijn schadelijk voor de natuur, maar ook de waterzuivering voor goed drinkwater wordt zo steeds moeilijker.

Omdat het vernietigen van oude medicatie erg duur is, vragen wij u om alle medicatie zonder bijsluiters en doosjes in te leveren. Lever dus alleen de strips of tablettenflacons in.

 

Medicijn van ander merk

In 2024 zullen veel geneesmiddelen van een ander merk worden verstrekt. Dit heeft te maken met het voorkeursbeleid van uw zorgverzekeraar en door de wereldwijde tekorten aan geneesmiddelen.

U kunt meestal zonder problemen wisselen naar een ander merk medicijn.
Bij sommige medicijnen en in sommige gevallen kan wisselen naar een ander merk medicijn wel problemen geven. Daarom zijn over wisselen van medicijnen afspraken gemaakt tussen apothekers, artsen, zorgverzekeraars
en patiëntenverenigingen. Uw apotheker controleert altijd eerst of een ander merk medicijn veilig is voor u. En begeleidt u hierbij. Heeft u vragen over uw nieuwe merk medicijn?
Stel ze aan uw apotheker.

Bekijk meer informatie op apotheek.nl/wisselen

 

Corona

Onze apotheek is genoodzaakt een aantal maatregelen te nemen om besmetting met het Cornonavirus te voorkomen.

Kom NIET naar de apotheek als u een van deze symptomen hebt:
– hoesten
– (neus)verkoudheid
– koorts
Neem in dat geval liever telefonisch contact met ons op.
We geven u dan telefonisch advies en lichten toe hoe we u zo snel mogelijk van uw medicijnen kunnen voorzien.

Als u alleen vragen heeft, kom niet naar de apotheek maar bel (tel: 0223-690492)
Betaal zoveel mogelijk per PIN (Contactloos)
Indien u niet naar de apotheek kunt komen, kunnen medicijnen bij u thuis worden bezorgd. Het bezorgen doen we zoveel mogelijk bij u in de brievenbus. Indien dat niet mogelijk is, houdt de bezorger afstand om besmettingsgevaar te verminderen.

U kunt ook gebruik maken van onze 24/7 uitgifte-automaat. U kunt hier uw klaargemaakte recepten afhalen wanneer het u uitkomt, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. De automaat vindt u aan de buitenzijde van de apotheek.

 

Videobellen

Vanaf 1 januari 2021 is het mogelijk om tijdens werkdagen een videoconsult aan te vragen. Dit is in plaats van een gesprek in de spreekkamer. Videobellen gaat via uw smartphone en is dus coronaproof. Het kan van belang zijn voor vragen waarbij persoonlijk contact belangrijk is, bijvoorbeeld bij het geven van inhalatie-instructie. Wilt u een videoconsult? Bel ons op 0223-690492.

Zorgverzekeraars

Medische Encyclopedie

Inhoud

STW 5

Het kruidenmiddel STW 5 bevat extract en olie van verschillende planten. Namelijk bittere scheefbloem, kamillebloemen, zoethoutwortel, pepermuntblad, citroenmelisseblad, grote engelwortel, stinkende gouwe, karwijzaad en zaad van de mariadistel. Deze extracten en oliën zijn opgelost in alcohol.

Het wordt gebruikt bij maagklachten, zoals een opgeblazen gevoel met misselijkheid. Hoe het precies werkt is niet bekend. Het heeft ook niet bij iedereen effect.

Wat doet STW 5 en waarbij gebruik ik het?

Opgeblazen gevoel

Oorzaak
Een opgeblazen gevoel gaat vaak samen met misselijkheid . Deze klachten worden ook wel dyspepsie genoemd. Hierbij kunt u last hebben van zuurbranden, pijn in de bovenbuik, misselijkheid, een opgeblazen gevoel en snelle verzadiging bij het eten.

Er is geen duidelijke oorzaak aan te wijzen, meestal gaat het om een combinatie van factoren. Eetgewoonten (te veel, te vet, te snel), overmatig gebruik van koffie, alcohol of sigaretten en stress kunnen een rol spelen. Ook medicijnen kunnen maagklachten veroorzaken. 

Een opgeblazen gevoel met misselijkheid kan ontstaan als de bewegingen van de maag en darmen stilliggen. Hierdoor blijft het voedsel in de maag en komt het niet of te langzaam in de darmen terecht.

Leefregels
Door u aan bepaalde adviezen te houden, kunt u een opgeblazen gevoel proberen te voorkomen.

  • Eet niet te veel
  • Vermijd voedingsmiddelen en dranken waar u meestal last van krijgt, zoals koolzuurhoudende drank, koffie, alcohol, gekruid eten
  • Stop met roken
  • Vermijd pijnstillers die maagklachten kunnen veroorzaken. Paracetamol is wel veilig voor de maag.
  • Vermijd stress
  • Beweeg regelmatig

Behandeling
Indien leefregels niet voldoende helpen, kunt u een medicijn proberen. Helaas hebben deze niet altijd effect bij de maagklachten en een opgeblazen gevoel.
Een van de mogelijke medicijnen die u zonder recept kunt kopen is dit kruidenmengsel.

Ga naar de arts als de klachten langer dan 2 weken aanhouden of als u denkt dat ze veroorzaakt worden door medicijnen.

Werking
De kruidenbestanddelen in dit medicijn worden al heel lang gebruikt bij maagdarmklachten. Het werkt niet bij iedereen, maar bij sommige mensen blijken de klachten af te nemen.

Hoe dit effect precies tot stand komt is niet bekend.

Effect
De druppels werken binnen 15-30 minuten.

Lees meer over opgeblazen gevoel . “

Wat zijn mogelijke bijwerkingen?

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

  • Overgevoeligheid voor een van de bestanddelen van dit medicijn. Dit merkt u aan huiduitslag, jeuk en soms benauwdheid.

    Raadpleeg bij deze verschijnselen uw arts. Geef aan de apotheker door dat u overgevoelig bent voor dit medicijn. Een volgende keer dat u een kruidenmiddel koopt, kan het apotheekteam dan voor u nagaan of het een van de bestanddelen bevat.

  • Schade aan uw lever. U merkt dit aan een gevoelige, opgezwollen buik, buikpijn of een gele verkleuring van het oogwit of van de huid. Waarschuw dan meteen uw arts.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Mag ik STW 5 gebruiken met andere medicijnen?

Dit middel heeft wisselwerkingen met andere medicijnen. In de tekst hieronder staan alleen de werkzame stoffen van deze medicijnen, dus niet de merknamen. Of uw medicijn een van die werkzame stoffen bevat, kunt u nagaan in uw bijsluiter onder het kopje 'samenstelling'.

De medicijnen waarmee de belangrijkste wisselwerkingen optreden, zijn de volgende.

  • Metronidazol en disulfiram. Deze medicijnen hebben een wisselwerking met alcohol, ook met zeer kleine hoeveelheden. Deze druppels bevatten een kleine hoeveelheid alcohol. Gebruik de druppels niet als u ook metronidazol of disulfiram gebruikt. De combinatie geeft verschijnselen als rood gezicht misselijkheid, hoofdpijn, benauwdheid, zweten en verwardheid.

Twijfelt u eraan of een van de bovenstaande wisselwerkingen voor u van belang is? Neem dan contact op met uw apotheker of arts.

Kan ik met dit medicijn autorijden, alcohol drinken en alles eten of drinken?

autorijden?
Bij dit medicijn zijn hiervoor geen beperkingen.

alcohol drinken?
Alcohol irriteert de maag. Daarom is het gebruik van alcohol af te raden.

alles eten?
U kunt alles eten wat uw maag verdraagt. Bepaalde soorten voedsel zijn echter af te raden als u last heeft van uw maag.

Op deze site kunt u onder 'Zelfzorg' meer informatie vinden over leefregels voor mensen met maagklachten.

Mag ik dit medicijn gebruiken als ik zwanger ben, wil worden of borstvoeding geef?

Zwangerschap
Gebruik dit medicijn NIET tijdens de zwangerschap of als u zwanger wilt worden. Het is niet bekend of alle kruiden veilig zijn voor de baby. Bovendien bevat dit medicijn alcohol.

Als u dit medicijn gebruikt en u denkt erover zwanger te worden, overleg dan met uw arts of u een ander medicijn kunt gebruiken.

Borstvoeding
Geeft u borstvoeding, overleg dan met uw arts. U kunt dit medicijn namelijk beter NIET gebruiken als u borstvoeding geeft. Het is niet bekend of er werkzame bestanddelen van dit medicijn in de moedermelk terechtkomen. Als ze in de moedermelk komen, kunnen ze schadelijk zijn voor de baby. Misschien kunt u tijdelijk met dit medicijn stoppen. Of misschien kunt u overstappen op een ander medicijn. Een medicijn waarvan wel bekend is dat u het veilig kunt gebruiken.

Hoe gebruik ik dit medicijn?

Kijk voor de juiste dosering in de bijsluiter.

Hoe?
Schud de vloeistof telkens voor gebruik goed om. Doe het aanbevolen aantal druppels in een half glaasje water of andere drank en drink dit op.

Wanneer?
Innemen tijdens of net voor het eten.

Hoe lang?
Heeft u na 2 weken nog altijd dagelijks maagklachten of worden ze erger? Raadpleeg dan uw arts.

Terug naar overzicht