Apotheek Julianadorp

Apotheek Julianadorp

Langevliet 60a 1788 BG Julianadorp Tel:0223-690492

apotheekjulianadorp@ezorg.nl

De apotheek is 23, 24 en 27 december gewoon geopend.  De aangekondigde staking van apotheekmedewerkers van 23 t/m 27 december gaat NIET door. 

 

Let op: openingstijden tijdens de feestdagen

Tijdens de kerstdagen en op 1 januari 2025 zijn we gesloten en kunt u voor spoedmedicatie van 8 tot 22 uur terecht in de poliklinische apotheek van het NWZ locatie Den Helder en van 22 tot 8 uur ('s nachts) bij de Regionale spoedapotheek in Alkmaar. De adresgegevens van deze apotheken vindt u onder het kopje "spoed". Op Kerstavond en Oudejaarsdag (24 en 31 december) zijn wij al om 16 uur gesloten.

 

Aanvragen van herhaalrecepten

Helaas werkt momenteel het herhalen van medicatie via Linsciptum niet naar behoren. U kunt uw medicatie daarom niet langs deze weg bestellen. U kunt ons een email sturen als u met spoed medicatie nodig heeft. U mag ook de doosjes met daarop de etiketten met uw naam en naam van het geneesmiddel in de brievenbus doen.

Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een nieuwe manier van herhaalrecepten aanvragen. Hierover leest u binnen meer op onze website.

Excuses voor het ongemak.

 

Online uw  medicatie bestellen

U kunt uw medicatie bij ons ook online bestellen. Dit kan via onze website www.apotheekjulianadorp.nl

In de taakbalk kiest u voor "Aanvragen medicijnen". In het getoonde uitklapmenu kiest u dan voor "Aanvraag medicatie via herhaalnummer op het etiket".

U kunt ook een app installeren op uw mobiele telefoon. de Recappt. De apotheekcode die u moet invoeren is 502913.

 

Inleveren oude medicatie

Medicijnen over? Laat het milieu niet in de steek en lever ze in bij je apotheek!

Wij zorgen ervoor dat de oude medicatie op de juiste manier wordt vernietigd. Spoel oude medicijnen nooit door de gootsteen of het toilet. Medicijnen die in het oppervlaktewater terecht komen, zijn schadelijk voor de natuur, maar ook de waterzuivering voor goed drinkwater wordt zo steeds moeilijker.

Omdat het vernietigen van oude medicatie erg duur is, vragen wij u om alle medicatie zonder bijsluiters en doosjes in te leveren. Lever dus alleen de strips of tablettenflacons in.

 

Medicijn van ander merk

In 2024 zullen veel geneesmiddelen van een ander merk worden verstrekt. Dit heeft te maken met het voorkeursbeleid van uw zorgverzekeraar en door de wereldwijde tekorten aan geneesmiddelen.

U kunt meestal zonder problemen wisselen naar een ander merk medicijn.
Bij sommige medicijnen en in sommige gevallen kan wisselen naar een ander merk medicijn wel problemen geven. Daarom zijn over wisselen van medicijnen afspraken gemaakt tussen apothekers, artsen, zorgverzekeraars
en patiëntenverenigingen. Uw apotheker controleert altijd eerst of een ander merk medicijn veilig is voor u. En begeleidt u hierbij. Heeft u vragen over uw nieuwe merk medicijn?
Stel ze aan uw apotheker.

Bekijk meer informatie op apotheek.nl/wisselen

 

Corona

Onze apotheek is genoodzaakt een aantal maatregelen te nemen om besmetting met het Cornonavirus te voorkomen.

Kom NIET naar de apotheek als u een van deze symptomen hebt:
– hoesten
– (neus)verkoudheid
– koorts
Neem in dat geval liever telefonisch contact met ons op.
We geven u dan telefonisch advies en lichten toe hoe we u zo snel mogelijk van uw medicijnen kunnen voorzien.

Als u alleen vragen heeft, kom niet naar de apotheek maar bel (tel: 0223-690492)
Betaal zoveel mogelijk per PIN (Contactloos)
Indien u niet naar de apotheek kunt komen, kunnen medicijnen bij u thuis worden bezorgd. Het bezorgen doen we zoveel mogelijk bij u in de brievenbus. Indien dat niet mogelijk is, houdt de bezorger afstand om besmettingsgevaar te verminderen.

U kunt ook gebruik maken van onze 24/7 uitgifte-automaat. U kunt hier uw klaargemaakte recepten afhalen wanneer het u uitkomt, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. De automaat vindt u aan de buitenzijde van de apotheek.

 

Videobellen

Vanaf 1 januari 2021 is het mogelijk om tijdens werkdagen een videoconsult aan te vragen. Dit is in plaats van een gesprek in de spreekkamer. Videobellen gaat via uw smartphone en is dus coronaproof. Het kan van belang zijn voor vragen waarbij persoonlijk contact belangrijk is, bijvoorbeeld bij het geven van inhalatie-instructie. Wilt u een videoconsult? Bel ons op 0223-690492.

Zorgverzekeraars

Medische Encyclopedie

Medische encyclopedie > Geneesmiddelen zoeken > Geneesmiddelen overzicht > desensibilisatiedruppels en -tabletten

Inhoud

desensibilisatiedruppels en -tabletten

Desensibilisatiedruppels en desensibilisatietabletten worden gebruikt bij allergie.

Het wordt gebruikt om allergie te voorkomen, zoals hooikoorts, langdurig ontstoken neusslijmvlies en ontstoken ogen door allergie.

Wat doet desensibilisatiedruppels en -tabletten en waarbij gebruik ik het?

Allergie

Bij een allergie reageert uw lichaam te sterk op prikkels uit uw omgeving. Bij hooikoorts zijn dit gras- en boompollen. Een allergie kan ook ontstaan door andere prikkels, zoals huisstofmijt, schimmels, huidschilfers van huisdieren. Een allergie kan zich op verschillende manieren en op verschillende plaatsen uiten, vooral in de neus, de ogen, de longen en op de huid.

Verschijnselen
Een door allergie ontstoken neusslijmvlies reageert met niezen, jeuk en een loopneus met waterig slijm. Ontstoken ogen jeuken, zijn rood en voelen branderig aan. Bij hooikoorts is vaak sprake van zowel een ontstoken neus als ontstoken ogen.

Door een allergische reactie van de longen kan benauwdheid en soms een astma-aanval ontstaan.

De huid reageert met jeuk of met galbulten, ook wel netelroos genoemd.

Behandeling
U kunt tabletten slikken om allergie-aanvallen te voorkomen. Helpen deze onvoldoende dan wordt weleens 'immuuntherapie' toegepast. Hierbij worden desensibilisatiedruppels of desensibilisatietabletten gebruikt, om u ongevoelig te maken voor de allergische stof. U moet dit middel gedurende drie tot vijf jaar gebruiken.

Werking
Desensibilisatie betekent 'ongevoelig maken'. U krijgt met dit middel de prikkel toegediend waar u allergisch voor bent. Dit is meestal in een steeds grotere hoeveelheid, gedurende drie tot vijf jaar. Uw lichaam kan dan langzaam aan de prikkel wennen en er na verloop van tijd minder hevig op reageren.

Lees meer over allergie . “

Hooikoorts

Hooikoorts is een allergie van neus en ogen, door een te sterke reactie van het lichaam op gras- of boompollen. U kunt hierbij last hebben van niezen, een loopneus met waterig slijm, jeuk aan uw neus en jeukende, rode en branderig aanvoelende ogen.

Hierboven leest u hoe desensibilisatiedruppels en desensibilisatietabletten werken bij allergie.

Lees meer over hooikoorts . “

Langdurig ontstoken neusslijmvlies

Bij een ontstoken neusslijmvlies door allergie heeft u last van een loopneus met waterig slijm, niezen, jeuk en een verstopte neus.

Hierboven leest u hoe desensibilisatiedruppels en desensibilisatietabletten werken bij allergie.

Lees meer over langdurig ontstoken neusslijmvlies . “

Ontstoken ogen door allergie

Bij ontstoken ogen door allergie heeft u last jeuk en een branderig gevoel aan uw ogen.

Hierboven leest u hoe desensibilisatiedruppels en desensibilisatietabletten werken bij allergie.

Lees meer over ontstoken ogen door allergie . “

Wat zijn mogelijke bijwerkingen?

Behalve het gewenste effect kan dit middel bijwerkingen geven.

Er kunnen allergische reacties optreden. De eerste keer dat u dit middel gaat innemen, moet u daarom doen in bijzijn van de arts. Na het innemen blijft u nog een half uur onder controle van de arts.

De belangrijkste bijwerkingen zijn de volgende:

Soms (bij 10 tot 30 op de 100 mensen)

  • Allergische verschijnselen, zoals u ook van de prikkel zelf kunt krijgen, zoals niezen, irritatie in de keel, jeuk aan de oren of in de mond, zwelling in de mond, brandend gevoel en tintelingen van de tong, mond of lippen

    Deze verschijnselen in de mond beginnen meestal snel na inname van de tablet of druppels. Ze duren meestal een paar minuten. Meestal treedt deze bijwerking niet meer op nadat u ongeveer een week met het middel begonnen bent.

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

  • Andere allergische verschijnselen, zoals loopneus, tranende ogen, huiduitslag, galbulten, benauwdheid, blaren op de tong, zwellingen van de tong of zwelling in het gezicht

     

    Als deze ontstaan is dat meestal binnen een half uur na inname. Raadpleeg bij benauwdheid en zwellingen in het gezicht uw arts. Zijn de verschijnselen heel sterk, dan moet de volgende dosering wat lager worden dan gepland. Bespreek dit met uw arts.

  • Maagdarmklachten, zoals misselijkheid, buikpijn, verstopping of diarree

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

  • Ernstige allergie met bewusteloosheid. Raadpleeg onmiddellijk uw arts bij een branderig gevoel, jeuk en een warm gevoel op of onder de tong, in de keelholte, in de handpalmen en onder de voetzolen. Mensen met astma hebben meer kans op een ernstige allergische reactie.

    Mensen die aandoeningen hebben waardoor een dergelijke allergische aanval ernstige gevolgen kan hebben, mogen dit middel niet gebruiken. Dit kan uw arts voor u beoordelen.

  • Met name bij kinderen oorpijn, groeipijn, griep en pijn op de borstkas

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Mag ik desensibilisatiedruppels en -tabletten gebruiken met andere medicijnen?

  • Gebruikt u een anti-allergiemiddel, zoals loratadine of cetirizine, of een bijnierschorshormoon (corticosteroid)? Gaat u met een van deze middelen stoppen? Houd er dan rekening mee dat u heviger op de desensibilisatie-vloeistof en desensibilisatie-tablet kunt reageren. Meld uw arts dat u gestopt bent met het anti-allergiemiddel.
  • Gebruikt u een bètablokker (middel gebruikt bij hart- en vaatziekten, migraine en plankenkoorts)? Raadpleeg uw arts. Het gevaar bestaat dat de behandeling tegen een eventuele ernstige allergische reactie met adrenaline door de bètablokker niet aanslaat. Voorbeelden van veel gebruikte bètablokkers zijn metoprolol, atenolol en propranolol.

Meldt altijd aan uw arts welke medicijnen u gebruikt, maar ook of u met een van de medicijnen bent gestopt. Dit kan gevolgen hebben voor de behandeling

Kan ik met dit medicijn autorijden, alcohol drinken en alles eten of drinken?

autorijden, alcohol drinken en alles eten?
Bij dit middel zijn hiervoor geen beperkingen.

Mag ik dit medicijn gebruiken als ik zwanger ben, wil worden of borstvoeding geef?

Zwangerschap
Men raadt af een behandeling te starten tijdens zwangerschap. Was u al lang met de behandeling begonnen, en heeft u geen last van bijwerkingen, dan kunt u deze behandeling wel voortzetten.

Borstvoeding
Over het gebruik van dit middel tijdens borstvoeding zijn geen gegevens bekend. Raadpleeg uw arts voor een afweging van de risico`s.

Hoe gebruik ik dit medicijn?

Kijk voor de juiste dosering altijd op het etiket van de apotheek of in de bijsluiter.

Hoe?

Gebruikt u de desensibilisatie-druppels?
Schud de vloeistof voor gebruik. Druppel het voorgeschreven aantal druppels op een lepel. U kunt ze eventueel met wat water mengen. Houd de druppels minstens 1 minuut onder de tong, voorin de mondholte. Slik ze daarna pas door. Na inname moet u minimaal 5 minuten wachten met eten of drinken.

Gebruikt u de desensibilisatie-tabletten?
Houd de tablet 1 minuut onder de tong, voorin de mondholte, en laat de tablet smelten. Pas na 1 minuut mag u weer slikken. Na inname moet u minimaal 5 minuten wachten met eten of drinken.

Wanneer?

Gebruikt u de desensibilisatie-druppels?
De start van de behandeling hangt af van welke allergie u heeft. Begin de behandeling na een periode waarin u het meeste last had van de allergie (dus bij een allergie voor boompollen, ná het boompollenseizoen). Bij allergie voor huisstofmijt kunt u meestal in elk seizoen beginnen.

Gebruikt u de desensibilisatie-tabletten?
De behandeling begint ten minste vier maanden vóór een periode waarin u het meeste last had van de allergie (dus bij een allergie voor graspollen, vier maanden vóór het graspollenseizoen). Bij allergie voor huisstofmijt kunt u meestal in elk seizoen beginnen.

Hoe lang?
De kuur duurt meestal 3-5 jaar. De klachten zullen gedurende die jaren steeds minder worden. Als u echter na 1 tot 2 jaar nog altijd geen verbetering merkt, heeft verder gebruik geen zin.

U kunt met de behandeling stoppen als u gedurende meer dan een jaar geen last meer heeft gehad van uw allergie.

Terug naar overzicht