Apotheek Julianadorp

Apotheek Julianadorp

Langevliet 60a 1788 BG Julianadorp Tel:0223-690492

apotheekjulianadorp@ezorg.nl

De apotheek is 23, 24 en 27 december gewoon geopend.  De aangekondigde staking van apotheekmedewerkers van 23 t/m 27 december gaat NIET door. 

 

Let op: openingstijden tijdens de feestdagen

Tijdens de kerstdagen en op 1 januari 2025 zijn we gesloten en kunt u voor spoedmedicatie van 8 tot 22 uur terecht in de poliklinische apotheek van het NWZ locatie Den Helder en van 22 tot 8 uur ('s nachts) bij de Regionale spoedapotheek in Alkmaar. De adresgegevens van deze apotheken vindt u onder het kopje "spoed". Op Kerstavond en Oudejaarsdag (24 en 31 december) zijn wij al om 16 uur gesloten.

 

Aanvragen van herhaalrecepten

Helaas werkt momenteel het herhalen van medicatie via Linsciptum niet naar behoren. U kunt uw medicatie daarom niet langs deze weg bestellen. U kunt ons een email sturen als u met spoed medicatie nodig heeft. U mag ook de doosjes met daarop de etiketten met uw naam en naam van het geneesmiddel in de brievenbus doen.

Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een nieuwe manier van herhaalrecepten aanvragen. Hierover leest u binnen meer op onze website.

Excuses voor het ongemak.

 

Online uw  medicatie bestellen

U kunt uw medicatie bij ons ook online bestellen. Dit kan via onze website www.apotheekjulianadorp.nl

In de taakbalk kiest u voor "Aanvragen medicijnen". In het getoonde uitklapmenu kiest u dan voor "Aanvraag medicatie via herhaalnummer op het etiket".

U kunt ook een app installeren op uw mobiele telefoon. de Recappt. De apotheekcode die u moet invoeren is 502913.

 

Inleveren oude medicatie

Medicijnen over? Laat het milieu niet in de steek en lever ze in bij je apotheek!

Wij zorgen ervoor dat de oude medicatie op de juiste manier wordt vernietigd. Spoel oude medicijnen nooit door de gootsteen of het toilet. Medicijnen die in het oppervlaktewater terecht komen, zijn schadelijk voor de natuur, maar ook de waterzuivering voor goed drinkwater wordt zo steeds moeilijker.

Omdat het vernietigen van oude medicatie erg duur is, vragen wij u om alle medicatie zonder bijsluiters en doosjes in te leveren. Lever dus alleen de strips of tablettenflacons in.

 

Medicijn van ander merk

In 2024 zullen veel geneesmiddelen van een ander merk worden verstrekt. Dit heeft te maken met het voorkeursbeleid van uw zorgverzekeraar en door de wereldwijde tekorten aan geneesmiddelen.

U kunt meestal zonder problemen wisselen naar een ander merk medicijn.
Bij sommige medicijnen en in sommige gevallen kan wisselen naar een ander merk medicijn wel problemen geven. Daarom zijn over wisselen van medicijnen afspraken gemaakt tussen apothekers, artsen, zorgverzekeraars
en patiëntenverenigingen. Uw apotheker controleert altijd eerst of een ander merk medicijn veilig is voor u. En begeleidt u hierbij. Heeft u vragen over uw nieuwe merk medicijn?
Stel ze aan uw apotheker.

Bekijk meer informatie op apotheek.nl/wisselen

 

Corona

Onze apotheek is genoodzaakt een aantal maatregelen te nemen om besmetting met het Cornonavirus te voorkomen.

Kom NIET naar de apotheek als u een van deze symptomen hebt:
– hoesten
– (neus)verkoudheid
– koorts
Neem in dat geval liever telefonisch contact met ons op.
We geven u dan telefonisch advies en lichten toe hoe we u zo snel mogelijk van uw medicijnen kunnen voorzien.

Als u alleen vragen heeft, kom niet naar de apotheek maar bel (tel: 0223-690492)
Betaal zoveel mogelijk per PIN (Contactloos)
Indien u niet naar de apotheek kunt komen, kunnen medicijnen bij u thuis worden bezorgd. Het bezorgen doen we zoveel mogelijk bij u in de brievenbus. Indien dat niet mogelijk is, houdt de bezorger afstand om besmettingsgevaar te verminderen.

U kunt ook gebruik maken van onze 24/7 uitgifte-automaat. U kunt hier uw klaargemaakte recepten afhalen wanneer het u uitkomt, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. De automaat vindt u aan de buitenzijde van de apotheek.

 

Videobellen

Vanaf 1 januari 2021 is het mogelijk om tijdens werkdagen een videoconsult aan te vragen. Dit is in plaats van een gesprek in de spreekkamer. Videobellen gaat via uw smartphone en is dus coronaproof. Het kan van belang zijn voor vragen waarbij persoonlijk contact belangrijk is, bijvoorbeeld bij het geven van inhalatie-instructie. Wilt u een videoconsult? Bel ons op 0223-690492.

Zorgverzekeraars

Medische Encyclopedie

Inhoud

camellia sinensis

Camellia sinensis (groene-thee-extract) remt de groei van cellen.

Artsen schrijven dit medicijn voor bij genitale wratten.

Wat doet camellia sinensis en waarbij gebruik ik het?

Genitale wratten

Groene-thee-extract wordt toegepast bij condylomata acuminata (genitale wratten). Deze wratten bevinden zich vooral rond de anus en op de geslachtsorganen.

Wratten zijn vergroeiingen van de huid en ontstaan door besmetting met een virus. Het zijn huidkleurige bobbels met een ruw oppervlak. Door seksueel contact kunt u anderen besmetten.

Behandeling
De wratten verdwijnen meestal vanzelf, al kan dat soms meerdere maanden tot 2 jaar duren. In deze periode kunt u anderen besmetten. Daarom moet u bij geslachtsgemeenschap een condoom gebruiken.

Als u de wratten wilt laten behandelen, bijvoorbeeld omdat ze op een lastige plek zitten, kan de arts podofyllotoxine voorschrijven. Mocht dit onvoldoende werken, dan kan de arts imiquimod voorschrijven. Soms kan een arts de wratten verwijderen door wekelijks aanstippen met trichloorazijnzuur of vloeibare stikstof.

Eventueel kan de arts groene-thee-extract voorschrijven. Dit medicijn mag echter niet op slijmvliezen worden toegepast, alleen op de huid. Dit betekent dat het bijvoorbeeld niet gebruikt mag worden op wratten die in de vagina zitten, wel aan de buitenkant op de schaamlippen.

Werking
Hoe groene-thee-extract precies werkt is onbekend. Wel remt het de groei van cellen.

Lees meer over genitale wratten . “

Wat zijn mogelijke bijwerkingen?

Regelmatig (bij meer dan 30 op de 100 mensen)

  • Irritatie of branderig gevoel op of rond de wratten, jeuk, roodheid, pijn, zwelling, soms kleine zweertjes, blaasjes of verharding van de huid.

    Lichte irritatie of branderig gevoel is normaal en hoort bij het effect. Dit verdwijnt meestal na enkele minuten. Raadpleeg uw arts als dit aanhoudt of als u hier te veel last van heeft. Breng de zalf niet aan op een open wond of een ontstoken huid. Breng de zalf ook niet aan in de anus, in de plasbuis, of in de vagina.

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

  • Bij mannen: als u dit middel op, onder of rond de voorhuid gebruikt, kan deze verkleven of vernauwen.

    Dit kunt u voorkomen door dagelijks de voorhuid terug te trekken en dit huidgebied te wassen. Raadpleeg uw arts als u merkt dat de voorhuid zich vernauwt.

  • Schilfering van de huid, afscheiding of bloeding op de plaats waar het is aangebracht.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

  • Infectie met bacteriën, schimmels of virussen van de plasbuis, de vagina of de eikel.

    Ook kunt u problemen met plassen krijgen, bijvoorbeeld vaak kleine beetjes moeten plassen, pijn bij het plassen, verhoogde aandrang. Raadpleeg uw arts, als u hier last van heeft.

  • Huiduitslag, littekenvorming, puistjes. Zeer zelden is er sprake van overgevoeligheid. U merkt dat aan roodheid, jeuk of galbulten.

    Raadpleeg bij deze verschijnselen uw arts. Geef aan de apotheker door dat uw overgevoelig bent voor dit medicijn. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u het medicijn niet opnieuw krijgt.

  • Verkleuring van de huid op en rond de behandelde plek.

    Deze verkleuring kan blijvend zijn.

  • Klachten aan de geslachtsdelen, zoals pijn aan de vagina of penis, droge vagina, veranderde gevoeligheid van de huid en slijmvliezen.

    Hierdoor kunt u pijn bij het vrijen krijgen.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Mag ik camellia sinensis gebruiken met andere medicijnen?

Gebruik op dezelfde huiddelen alleen andere producten in overleg met uw arts.

Kan ik met dit medicijn autorijden, alcohol drinken en alles eten of drinken?

autorijden, alcohol drinken en alles eten?
Bij dit medicijn zijn hiervoor geen beperkingen.

Mag ik dit medicijn gebruiken als ik zwanger ben, wil worden of borstvoeding geef?

Zwangerschap
Overleg met uw arts. U kunt dit medicijn beter NIET gebruiken als u zwanger bent of binnenkort wilt worden. Er zijn niet veel zwangere vrouwen die dit medicijn hebben gebruikt. Daarom is niet zeker wat de risico's zijn voor zwangere vrouwen en hun kind.

Borstvoeding
Wilt u borstvoeding geven, overleg dan met uw arts. Het is niet bekend of dit medicijn in de moedermelk terechtkomt en of het schadelijk voor de baby is. Mogelijk kan de arts u (tijdelijk) een ander medicijn voorschrijven, waarvan wel bekend is dat u het veilig kunt gebruiken.

Hoe gebruik ik dit medicijn?

Hoe?

  • Was uw handen voor en na aanbrengen van de zalf.
  • Breng een kleine hoeveelheid zalf (maximaal een 0.5 cm zalf voor alle wratten samen) aan op de wratten en zorg ervoor dat een dun laagje op de wrat achterblijft.
  • Bedek de behandelde huid niet met gaas of verband. Door afdekken wordt de kans op bijwerkingen groter.
  • U hoeft de huid niet steeds af te wassen voor u een nieuwe laag aanbrengt.
  • Breng de zalf opnieuw aan als u de behandelde huid wast of heeft gedoucht.

Let op

  • De zalf kan een condoom of een pessarium aantasten. Verwijder eerst de zalf met warm water en milde zeep en doe daarna een condoom om.
  • Bij vrouwen die tampons gebruiken tijdens de menstruatie: breng de tampon in voordat u de zalf aanbrengt. Wanneer u de tampon wilt verwisselen, terwijl de zalf nog op de huid zit, zorg er dan voor dat de zalf niet in de vagina kan komen. Als dit wel mocht gebeuren: was de vagina direct met warm water en een milde zeep.

Wanneer?
Meestal moet u dit medicijn 3 keer per dag aanbrengen. Verdeel dit over de dag, dus 's ochtends, 's middags en 's avonds.

Hoe lang?
Gebruik de zalf totdat de wratten zijn verdwenen, maar niet langer dan 16 weken achter elkaar. Mochten de wratten opnieuw opkomen of na 16 weken niet verdwenen zijn: raadpleeg dan uw arts.

Terug naar overzicht